Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. x

Metody twórczego rozwiązywania problemów i doskonalenia produktu (J.S. Hamilton Poland)

 

Wykłady, analiza przykładów, wymiana doświadczeń, dyskusja, warsztaty, gra stategiczna
Symbol: 33 JB
Organizatorem szkolenia jest J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

 

CEL SZKOLENIA

Zdobycie umiejętności twórczej analizy problemów w przedsiębiorstwie niezależnie od ich charakteru. Zapoznanie uczestników szkolenia z metodami i technikami, które pomogą:

  • odróżnić się od konkurencji
  • udoskonalić produkty lub usługi
  • zrozumieć potrzeby klientów
  • rozwiązać złożony problem
  • zwiększyć kreatywność zespołu

 

  

SKIEROWANE DO

Szkolenie dedykowane jest pracownikom wszystkich działów zainteresowanych udziałem w procesach rozwiązywania problemów, niezależnie od typu przedsiębiorstwa/instytucji, czy branży, w której firma działa. W szczególności szkolenie przeznaczone jest dla:

  • kierowników wszystkich szczebli zarządzania,
  • liderów zespołów,
  • specjalistów ds. badań i rozwoju, produkcji, jakości, utrzymania ruchu, logistyki,
  • członków zespołów projektowych, kół jakości.

 

  

PROGRAM SZKOLENIA

I dzień

1. Istota problemu w przedsiębiorstwie
2. Myślenie lateralne - talent, czy umiejętność? Jak podejmować lepsze decyzje i osiągać lepsze rezultaty?
3. Twórcze rozwiązywanie problemów w przedsiębiorstwie – podejścia (indywidualne i zespołowe), zasady, etapy, bariery twórczego rozwiązywania problemów
4. Techniki zwiększania kreatywności – ćwiczenia praktyczne. Trening twórczego rozwiazywania problemów i podejmowania decyzji.
5. Potrzeby współczesnych konsumentów i nowe trendy w zachowaniach konsumenckich.
6. Zorganizowane formy twórczego rozwiązywania problemów. Design Thinking. Myślenie projektowe

II dzień

1. Design Thinking w praktyce. Jak skutecznie wygenerować insight i opracowując nowy produkt spełnić oczekiwania nabywców? Warsztaty na bazie aktualnych wyzwań, przed którymi stoją uczestnicy szkolenia.
2. Metody generowania pomysłów na innowacje – metody heurystyczne, metody spontanicznego poszukiwania pomysłów, metody wymuszonego kontrastowania
3. PDCA – Problem Solving – etapy postępowania, metody wykorzystywane w ramach tego podejścia plus 5W&2H, analiza 5 Why)
4. Ćwiczenia z praktycznego wykorzystaniem metod twórczego rozwiązywania problemów, m.in.

  • Mind Mapping – mapowanie myśli
  • Strategia Walta Disneya
  • Analiza morfologiczna
  • Burza mózgów i jej odmiany
  • Sześć myślowych kapeluszy
  • Karuzela pomysłów
  • Jak jest? Jak być powinno?

5. Zastosowania technik twórczych do rozwiazywania problemów występujących w firmach, np.:

  • W jaki sposób zwiększyć́ atrakcyjność́ produktu dla klienta?
  • W jaki sposób udoskonalić obsługę klienta?
  • W jaki sposób zwiększyć motywację pracowników? W jaki sposób pozyskać́ i zatrzymać w przedsiębiorstwie wykwalifikowanych i doświadczonych pracowników bez nadmiernego zwiększania wynagrodzeń?
  • W jaki sposób poprawić komunikację wewnątrz firmy?

6. Podsumowanie szkolenia 

 

 

MIEJSCE SZKOLENIA

Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions
Kraków, ul. Jeleniogórska 9

Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions posiada kompleksowo wyposażoną salę konferencyjną z pełnym zapleczem socjalnym jak również spełniającą wszelkie wymogi pracownię sensoryczną. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy zaproponować w pełni profesjonalne szkolenia z zakresu analizy sensorycznej oraz projektowania nowych produktów spożywczych.

 

 

TERMIN SZKOLENIA

29-30.09.2020 KRAKÓW

20-21.05.2020 Warszawa 

 

 

CENA

1.250 zł netto + VAT 23 %
 

 

CENA ZAWIERA 

  • uczestnictwo w szkoleniu,
  • materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej,
  • długopis,
  • notes,
  • serwis kawowy,
  • lunch,
  • zaświadczenie.

Faktura VAT za szkolenie przesyłana jest w wersji elektronicznej po szkoleniu. W przypadku braku zaznaczenia na formularzu zgłoszeniowym, zgody na fakturę w wersji elektronicznej, do wystawianej faktury doliczana będzie opłata administracyjna w wysokości 6 zł netto i faktura wysyłana będzie papierowo.

 

 

INFORMACJE DODATKOWE

W przypadku korzystania z noclegu rezerwacja jest możliwa za naszym pośrednictwem w hotelu Farmona Hotel Business & SPA ul. Jugowicka 10c lub Metropolo Kraków by Golden Tulip ul. Orzechowa 11, które znajdują się w bliskiej odległości od miejsca szkolenia. Dla uczestników warsztatów mamy wynegocjowane korzystne ceny za nocleg wraz ze śniadaniem. 

 

 

INFORMACJE O PROWADZĄCYM SZKOLENIE

Trenerem szkolenia jest doktor nauk ekonomicznych w zakresie Towaroznawstwa, pracownik naukowo-dydaktyczny Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, Instytut Jakości i Zarządzania Produktem, Katedra Jakości Produktów Żywnościowych. Wykładowca z zakresu Innowacyjności w produkcji żywności, Food Product Development, Trendów rozwojowych na rynku dóbr konsumpcyjnych oraz Komercjalizacji produktu. Zajmuje się opracowywaniem nowych produktów żywnościowych (FPD), zwłaszcza analizą ryzyka w FPD, innowacyjnością w produkcji żywności, problematyką kształtowania i oceny jakości produktów żywnościowych, rolą substancji dodatkowych w projektowaniu żywności, typologią współczesnych konsumentów i trendami w ich zachowaniach rynkowych. Wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu badań preferencji konsumenckich, analiz jakości żywności, w tym badań sensorycznych oraz rozwoju kreatywności. Współpraca z firmami krajowymi i międzynarodowymi w charakterze konsultanta w zakresie opracowywania nowych produktów żywnościowych.

Zgłoszenia

Najbliższe terminy szkoleń

BRAK ZAPLANOWANYCH SZKOLEŃ

Kolejne planowane szkolenia

Kraków

Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego

dowiedz się więcej
Kraków

Mikrobiologiczny monitoring środowiska produkcyjnego w zakładach produkcji żywności (J.S. Hamilton Poland)

dowiedz się więcej
Kraków

Wymagania sieci handlowych w zakresie produkcji żywności. Szkolenie dla producentów (J.S. Hamilton Poland)

dowiedz się więcej
Kraków

Audyt wewnętrzny bezpieczeństwa żywności w zakresie wymagań standardów IFS i BRC oraz normy ISO22000. Warsztaty doskonalące

dowiedz się więcej