Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku oferujemy szeroki wachlarz szkoleń. Szkolenia te cieszą się dużym uznaniem wśród pracowników wielu przedsiębiorstw, ponieważ dotyczą nie tylko podstaw teoretycznych, ale przede wszystkim praktycznego zastosowania metod analizy sensorycznej w odniesieniu do:
• opracowania nowych produktów,
• doskonalenia już istniejących na rynku,
• czy rozpatrywania reklamacji.
Poprzez udział w naszych szkoleniach uczestnicy wypracowują gotowe do wdrożenia w przedsiębiorstwach rozwiązania pozwalające na optymalizację metody oceny własnych produktów oraz dobór własnego, wyspecjalizowanego zespołu oceniającego.
Naszym niewątpliwym atutem jest wykwalifikowany zespół trenerów, którzy posiadają obszerną wiedzę teoretyczną i wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie sensorycznej oceny jakości żywności. Poprzez uczestnictwo w warsztatach praktycznych będziecie Państwo mogli nie tylko sprawdzić swoją wrażliwość sensoryczną, ale także podnieść kompetencje w zakresie samodzielnego prowadzenia oceny sensorycznej produktów. Na podstawie szeregu przeprowadzonych szkoleń wiemy, że teoria połączona z szeroko pojętą praktyką najczęściej skutkuje wypracowaniem przez Uczestników rozwiązań gotowych do wdrożenia w przedsiębiorstwach.
Tematyka oferowanych przez nas szkoleń w zakresie analizy sensorycznej obejmuje następujące zagadnienia:
• Praktyczne zastosowanie metod analizy sensorycznej w bieżącej ocenie i doskonaleniu produktów spożywczych.
• Testy oceny wrażliwości sensorycznej kandydatów na członków zespołu oceniającego.
• Wykorzystanie metod analizy sensorycznej w badaniach konsumenckich. Poznanie oczekiwań konsumentów.
• Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego.
• Projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów spożywczych.
Jeżeli przedstawiona powyżej oferta nie wyczerpuje Państwa oczekiwań, prosimy o kontakt. Nasz zespół chętnie opracuje część teoretyczną i zaprojektuje warsztaty praktyczne dedykowane ściśle Państwa indywidualnym potrzebom.