Mikrobiologiczny monitoring środowiska produkcyjnego w zakładach produkcji żywności (J.S. Hamilton Poland)

Wykłady, analiza przykladów, wymiana doświadczeń.
Symbol: 21 JB
Organizatorem szkolenia jest J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
CEL SZKOLENIA
Celem szkolenia jest przedstawienie badań mikrobiologicznych w zakładzie przetwórstwa żywności, w zakresie pobierania i przygotowywania prób, przedstawienie monitoringu mikrobiologicznego środowiska produkcyjnego oraz jego nowoczesnych i szybkich technik. Omówione zostaną także najczęściej popełniane błędy podczas pobierania i przygotowywania prób żywności i środowiskowych oraz wykonywania badań, podawania wyników.
SKIEROWANE DO
Szkolenie skierowane jest do technologów, kierowników jakości, pracowników działów jakości, pracowników laboratorium przyzakładowych firm z branży spożywczej.
PROGRAM SZKOLENIA
1. Wstęp do mikrobiologii
2. Badania mikrobiologiczne w zakładzie przetwórstwa żywności
- Pobieranie i przygotowywanie prób zgodnie z arkuszami normy PN-EN ISO 6887
3. Monitoring mikrobiologiczny środowiska produkcyjnego
- Źródła zanieczyszczeń środowiska produkcyjnego
- Biofilm w środowisku produkcyjnym
- Pobieranie próbek środowiskowych (teoria + elementy praktyczne) zgodnie z PN-EN ISO 18593
- Nowoczesne i szybkie techniki monitoringu środowiska produkcyjnego
4. Omówienie najczęściej popełnianych błędów podczas pobierania i przygotowywania prób oraz wykonywania
badań, podawania wyników
5. Budowanie kultury bezpieczeństwa żywności poprzez monitoring środowiska produkcyjnego
6. System MVP ICON – natychmiastowa weryfikacja skuteczności mycia i sanityzacji w procesie produkcyjnym jako
nieodłączny element bezpieczeństwa żywności, w tym krótki pokaz urządzenia (przy współpracy z MERCK)
MIEJSCE SZKOLENIA
Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions
Kraków, ul. Jeleniogórska 9
Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions posiada kompleksowo wyposażoną salę konferencyjną z pełnym zapleczem socjalnym jak również spełniającą wszelkie wymogi pracownię sensoryczną. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy zaproponować w pełni profesjonalne szkolenia z zakresu analizy sensorycznej oraz projektowania nowych produktów spożywczych.
TERMIN SZKOLENIA
04.12.2020 KRAKÓW
18.02.2020 Poznań
25.03.2020 Warszawa
21.05.2020 Katowice
05.11.2020 Wrocław
CENA
- 590 zł netto + VAT 23 % - cena katalogowa
- 500 zł netto + VAT 23 % - cena pakietowa
CENA ZAWIERA
- uczestnictwo w szkoleniu,
- materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej,
- długopis,
- notes,
- serwis kawowy,
- lunch,
- zaświadczenie.
Faktura VAT za szkolenie przesyłana jest w wersji elektronicznej po szkoleniu. W przypadku braku zaznaczenia na formularzu zgłoszeniowym, zgody na fakturę w wersji elektronicznej, do wystawianej faktury doliczana będzie opłata administracyjna w wysokości 6 zł netto i faktura wysyłana będzie papierowo.
PAKIET SZKOLENIOWY
Szkolenie jest częścią pakietu: „AKADEMIA JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI”:
1. 01 JB Zanieczyszczenia żywności. Aktualizacja wymagań prawnych, metod analiz
31.01.2020 Warszawa
19.06.2020 Katowice
11.12.2020 Warszawa
2. 04 JB Nadzór nad alergenami w zakładzie produkcyjnym
04.02.2020 Warszawa
05.06.2020 Poznań
17.09.2020 Wrocław
18.11.2020 Warszawa
3. 05 JB Znakowanie żywności. Interpretacja przepisów prawa
23.01.2020 Warszawa
13.03.2020 Poznań
21.05.2020 Katowice
18.09.2020 Wrocław
11.12.2020 Gdynia
4. 17 JB Mycie i dezynfekcja maszyn i urządzeń w przemyśle spożywczym
10.01.2020 Warszawa
17.04.2020 Katowice
22.09.2020 Poznań
17.11.2020 Wrocław
5. 19 JB Higiena powietrza w zakładach przemysłu spożywczego
09.01.2020 Warszawa
30.09.2020 Warszawa
6. 21 JB Mikrobiologiczny monitoring środowiska produkcyjnego w zakładach produkcji żywności
18.02.2020 Poznań
25.03.2020 Warszawa
21.05.2020 Katowice
05.11.2020 Wrocław
04.12.2020 Kraków
Uczestnik pakietu szkoleń otrzymuje certyfikat: Specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności.
Łączna cena za pakiet szkoleniowy: 3.050,00 zł netto + 23% VAT
INFORMACJE DODATKOWE
W przypadku korzystania z noclegu rezerwacja jest możliwa za naszym pośrednictwem w hotelu Farmona Hotel Business & SPA ul. Jugowicka 10c lub Metropolo Kraków by Golden Tulip ul. Orzechowa 11, które znajdują się w bliskiej odległości od miejsca szkolenia. Dla uczestników warsztatów mamy wynegocjowane korzystne ceny za nocleg wraz ze śniadaniem.
INFORMACJE O PROWADZĄCYM SZKOLENIE
Pasjonatka mikrobiologii w teorii i praktyce. Do 2016 roku Mikrobiolog w laboratorium akredytowanym J.S. Hamilton w Poznaniu. Pracownik działów kontroli jakości, w tym laboratorium mikrobiologicznego, w firmach z branży suplementów diety i FMCG. Wykładowca przedmiotu Mikrobiologia podstawowa i żywności.
Zgłoszenia
Najbliższe terminy szkoleń
Kolejne planowane szkolenia
Kraków
Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego
dowiedz się więcejKraków
Mikrobiologiczny monitoring środowiska produkcyjnego w zakładach produkcji żywności (J.S. Hamilton Poland)
dowiedz się więcejKraków
Wymagania sieci handlowych w zakresie produkcji żywności. Szkolenie dla producentów (J.S. Hamilton Poland)
dowiedz się więcejKraków
Audyt wewnętrzny bezpieczeństwa żywności w zakresie wymagań standardów IFS i BRC oraz normy ISO22000. Warsztaty doskonalące
dowiedz się więcej