Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. x

Mikrobiologiczny monitoring środowiska produkcyjnego w zakładach produkcji żywności (J.S. Hamilton Poland)



Wykłady, analiza przykladów, wymiana doświadczeń.
Symbol: 21 JB
Organizatorem szkolenia jest J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

 

CEL SZKOLENIA

Celem szkolenia jest przedstawienie badań mikrobiologicznych w zakładzie przetwórstwa żywności, w zakresie pobierania i przygotowywania prób, przedstawienie monitoringu mikrobiologicznego środowiska produkcyjnego oraz jego nowoczesnych i szybkich technik. Omówione zostaną także najczęściej popełniane błędy podczas pobierania i przygotowywania prób żywności i środowiskowych oraz wykonywania badań, podawania wyników.

 

SKIEROWANE DO

Szkolenie skierowane jest do technologów, kierowników jakości, pracowników działów jakości, pracowników laboratorium przyzakładowych firm z branży spożywczej.

 

PROGRAM SZKOLENIA

1. Wstęp do mikrobiologii
2. Badania mikrobiologiczne w zakładzie przetwórstwa żywności
 - Pobieranie i przygotowywanie prób zgodnie z arkuszami normy PN-EN ISO 6887
3. Monitoring mikrobiologiczny środowiska produkcyjnego
 - Źródła zanieczyszczeń środowiska produkcyjnego
 - Biofilm w środowisku produkcyjnym
 - Pobieranie próbek środowiskowych (teoria + elementy praktyczne) zgodnie z PN-EN ISO 18593
 - Nowoczesne i szybkie techniki monitoringu środowiska produkcyjnego
4. Omówienie najczęściej popełnianych błędów podczas pobierania i przygotowywania prób oraz wykonywania
badań, podawania wyników
5. Budowanie kultury bezpieczeństwa żywności poprzez monitoring środowiska produkcyjnego
6. System MVP ICON – natychmiastowa weryfikacja skuteczności mycia i sanityzacji w procesie produkcyjnym jako
nieodłączny element bezpieczeństwa żywności, w tym krótki pokaz urządzenia (przy współpracy z MERCK)

 

MIEJSCE SZKOLENIA

Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions
Kraków, ul. Jeleniogórska 9

Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions posiada kompleksowo wyposażoną salę konferencyjną z pełnym zapleczem socjalnym jak również spełniającą wszelkie wymogi pracownię sensoryczną. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy zaproponować w pełni profesjonalne szkolenia z zakresu analizy sensorycznej oraz projektowania nowych produktów spożywczych.

 

TERMIN SZKOLENIA

04.12.2020 KRAKÓW

18.02.2020 Poznań
25.03.2020 Warszawa
21.05.2020 Katowice
05.11.2020 Wrocław

 

CENA

  • 590 zł netto + VAT 23 % - cena katalogowa
  • 500 zł netto + VAT 23 % - cena pakietowa

 

CENA ZAWIERA

  • uczestnictwo w szkoleniu,
  • materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej,
  • długopis,
  • notes,
  • serwis kawowy,
  • lunch,
  • zaświadczenie.

Faktura VAT za szkolenie przesyłana jest w wersji elektronicznej po szkoleniu. W przypadku braku zaznaczenia na formularzu zgłoszeniowym, zgody na fakturę w wersji elektronicznej, do wystawianej faktury doliczana będzie opłata administracyjna w wysokości 6 zł netto i faktura wysyłana będzie papierowo.

 

PAKIET SZKOLENIOWY

Szkolenie jest częścią pakietu: „AKADEMIA JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI”:

1. 01 JB Zanieczyszczenia żywności. Aktualizacja wymagań prawnych, metod analiz
31.01.2020 Warszawa
19.06.2020 Katowice
11.12.2020 Warszawa

2. 04 JB Nadzór nad alergenami w zakładzie produkcyjnym
04.02.2020 Warszawa
05.06.2020 Poznań
17.09.2020 Wrocław
18.11.2020 Warszawa

3. 05 JB Znakowanie żywności. Interpretacja przepisów prawa
23.01.2020 Warszawa
13.03.2020 Poznań
21.05.2020 Katowice
18.09.2020 Wrocław
11.12.2020 Gdynia

4. 17 JB Mycie i dezynfekcja maszyn i urządzeń w przemyśle spożywczym
10.01.2020 Warszawa
17.04.2020 Katowice
22.09.2020 Poznań
17.11.2020 Wrocław

5. 19 JB Higiena powietrza w zakładach przemysłu spożywczego
09.01.2020 Warszawa
30.09.2020 Warszawa

6. 21 JB Mikrobiologiczny monitoring środowiska produkcyjnego w zakładach produkcji żywności
18.02.2020 Poznań
25.03.2020 Warszawa
21.05.2020 Katowice
05.11.2020 Wrocław
04.12.2020 Kraków

Uczestnik pakietu szkoleń otrzymuje certyfikat: Specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności.
Łączna cena za pakiet szkoleniowy: 3.050,00 zł netto + 23% VAT

 

INFORMACJE DODATKOWE

W przypadku korzystania z noclegu rezerwacja jest możliwa za naszym pośrednictwem w hotelu Farmona Hotel Business & SPA ul. Jugowicka 10c lub Metropolo Kraków by Golden Tulip ul. Orzechowa 11, które znajdują się w bliskiej odległości od miejsca szkolenia. Dla uczestników warsztatów mamy wynegocjowane korzystne ceny za nocleg wraz ze śniadaniem.

 

INFORMACJE O PROWADZĄCYM SZKOLENIE

Pasjonatka mikrobiologii w teorii i praktyce. Do 2016 roku Mikrobiolog w laboratorium akredytowanym J.S. Hamilton w Poznaniu. Pracownik działów kontroli jakości, w tym laboratorium mikrobiologicznego, w firmach z branży suplementów diety i FMCG. Wykładowca przedmiotu Mikrobiologia podstawowa i żywności.

 

Zgłoszenia

Najbliższe terminy szkoleń

Kraków, 21-10-2020

Testy wrażliwości sensorycznej

dowiedz się więcej
wypełnij formularz online
pobierz formularz zgłoszeniowy

Kolejne planowane szkolenia

Kraków

Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego

dowiedz się więcej
Kraków

Mikrobiologiczny monitoring środowiska produkcyjnego w zakładach produkcji żywności (J.S. Hamilton Poland)

dowiedz się więcej
Kraków

Wymagania sieci handlowych w zakresie produkcji żywności. Szkolenie dla producentów (J.S. Hamilton Poland)

dowiedz się więcej
Kraków

Audyt wewnętrzny bezpieczeństwa żywności w zakresie wymagań standardów IFS i BRC oraz normy ISO22000. Warsztaty doskonalące

dowiedz się więcej