Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. x

Analiza ryzyka. Zastosowanie metod szacowania ryzyka w zarządzana jakością i bezpieczeństwem żywności zgodnie z wymaganiami standardów BRC, IFS i FSSC.

CEL SZKOLENIA
Celem szkolenia jest przedstawienie zasad prowadzenia analizy ryzyka dla wymagań związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności. W trakcie warsztatów zaprezentowane zostaną zasady oraz przedstawione praktyczne rozwiązania szacowania ryzyka w obszarach wymagań standardów BRC, IFS i FSSC.

 

SKIEROWANE DO
Warsztaty szkoleniowe przeznaczone są dla pracowników odpowiedzialnych za przeprowadzenia analiz ryzyka w zakresie kwalifikowania dostawców, zespołów ds. bezpieczeństwa żywności, członków zespołów kryzysowych oraz kadry kierowniczej odpowiedzialnej za podejmowania decyzji w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności.

 

ZAKRES MERYTORYCZNY
• Wymagania systemów BRC (wersja 8), IFS (wersja 6.1) oraz FSSC w zakresie przeprowadzania analizy ryzyka.
• Wymagania prawne w zakresie prowadzenia oceny ryzyka w branży spożywczej
• Definicje związane z oceną i szacowaniem ryzyka
• Metodologia oceny i szacowania ryzyka (określanie zagrożeń, szacowanie podatności, sposób oceny ryzyka)
• Praktyczne aspekty dotyczące zarządzaniem ryzykiem (funkcje zespołu kryzysowego, procedury dotyczące zarządzania ryzykiem, rola i odpowiedzialność kierownictwa)
• Zagrożenia i błędy związane z identyfikacją i oceną ryzyka.
• Metody stosowane w szacowaniu ryzyka związanego z oceną surowców i kwalifikowaniem dostawców – warsztaty praktyczne.
• Zafałszowania surowców - ocena narażenia surowców lub grup surowców w celu oceny potencjalnego zagrożenia domieszkami lub podmienieniem.
• Metody stosowane w szacowaniu ryzyka związanego z sytuacjami kryzysowymi i sabotażem – praktyczne zastosowanie metodologii CARVER


MIEJSCE SZKOLENIA

Centrum Badawczo-Szkoleniowe Ergo Solutions
ul. Jeleniogórska 9, 30-422 Kraków

Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions posiada kompleksowo wyposażoną salę konferencyjną z pełnym zapleczem socjalnym oraz pracownię sensoryczną spełniającą wymogi normy PN-EN ISO 8589:2010. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy zaproponować profesjonalne szkolenia z zakresu analizy sensorycznej oraz projektowania nowych produktów spożywczych.

 

TERMIN SZKOLENIA

28.05.2019


CENA
• 450 zł (+23% VAT) za pierwszego uczestnika
• 400 zł (+23% VAT) za kolejnych uczestników z jednego przedsiębiorstwa


CENA ZAWIERA
• Szkolenie w wymiarze 8 godzin lekcyjnych
• Materiały szkoleniowe
• Możliwość konsultacji w czasie i po szkoleniu
• Certyfikat ukończenia szkolenia w języku polskim
• Przerwy kawowe
• Obiady


INFORMACJE DODATKOWE
W przypadku korzystania z noclegu rezerwacja jest możliwa za naszym pośrednictwem w hotelu Farmona Hotel Business & SPA ul. Jugowicka 10c, oddalonego o ok. 600 m od miejsca szkolenia. Ceny dla uczestników
szkoleń wynoszą:
• pokój 1-osobowy ze śniadaniem w cenie 170 zł netto
• pokój 2-osobowy ze śniadaniami w cenie 240 zł netto


INFORMACJE O PROWADZĄCYM SZKOLENIE
dr inż. Zbigniew Oczadły
• Doktor nauk rolniczych w zakresie technologii żywienia i żywności – chemii i analizy żywności (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Wydział Technologii Żywności, Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności).
• Wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu analiz sensorycznych, badań konsumenckich, projektowaniu pracowni sensorycznych.
• Wykładowca z zakresu prawa żywnościowego oraz wymagań standardów BRC i IFS w ramach studiów podyplomowych na wydziale Technologii Żywności UR w Krakowie.
• Audytor wiodący w zakresie standardów BRC Global Standard Food, IFS International Food Standard
oraz GLOBALG.A.P.; audytor systemów ISO 9001, ISO 22000 oraz HACCP.
• Konsultant w przedsiębiorstwach wdrażających systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
(ISO 9001, HACCP, ISO 22000, BRC, IFS, GLOBALG.A.P.).
• Wykształcenie pedagogiczne, wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń między innymi
z zakresu prawa żywnościowego, wymagań standardów sieciowych, audytów wewnętrznych.

 

Zgłoszenia

Najbliższe terminy szkoleń

BRAK ZAPLANOWANYCH SZKOLEŃ

Kolejne planowane szkolenia

Kraków

Testy wrażliwości sensorycznej

dowiedz się więcej
Kraków

Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego

dowiedz się więcej
Kraków

Projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów spożywczych

dowiedz się więcej
Kraków

Pełnomocnik ds. Jakości. Nowe wymagania standardu BRC Food wersja 8

dowiedz się więcej