Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. x

Prewencyjne kontrole żywności w eksporcie do USA w oparciu o nowe wymogi ustawy FDA-FSMA

Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników z nowymi regulacjami FSMA stawianymi eksporterom żywności do Stanów Zjednoczonych w zakresie wytwarzania, przetwarzania, pakowania i przechowywania produktów spożywczych oraz uzyskanie oficjalnego certyfikatu FSPCA PCQI, wydanego przez stowarzyszenie Association of Food and Drug Officials (AFDO).

 

ZAKRES MERYTORYCZNY

  • Wprowadzenie do szkolenia i kontroli prewencyjnych.
  • Zarys Planu Bezpieczeństwa FSMA.
  • Dobra Praktyka Produkcyjna i pozostałe programy wstępne.
  • Zagrożenia mikrobiologiczne w bezpieczeństwie żywności.
  • Zagrożenia chemiczne, fizyczne i zagrożenia umotywowane ekonomicznie.
  • Etapy wstępne w przygotowaniu Planu Bezpieczeństwa Żywności.
  • Źródła informacji w trakcie opracowywania Planu Bezpieczeństwa Żywności.
  • Analiza zagrożeń i ustalenie kontroli prewencyjnych.
  • Kontrole prewencyjne procesu technologicznego.
  • Kontrole prewencyjne pod kątem alergenów żywnościowych.
  • Kontrole prewencyjne pod kątem utrzymania higieny.
  • Kontrole prewencyjne w łańcuchu dostaw.
  • Procedury weryfikacji i walidacji.
  • Procedury prowadzenia i utrzymywanie zapisów.
  • Plan usunięcia produktu z obrotu.
  • Przegląd przepisów - cGMP, Analiza zagrożeń, oparte na ocenie ryzyka kontrole prewencyjne dotyczące żywności przeznaczonej dla ludzi.

 

SKIEROWANE DO

  • Kadry zarządzającej
  • Technologów
  • Menadżerów produkcji
  • Menadżerów jakości i bezpieczeństwa żywności
  • Pracowników odpowiedzialnych za zgodność z przepisami

 

MIEJSCE SZKOLENIA

WARSAW TOWER, SALA GOLDEN FLOOR
Warszawa, ul. Sienna 39

 

TERMIN SZKOLENIA

 19-21.11.2019

 

CENA

3500 zł netto (+23% VAT).

 

CENA ZAWIERA

  • Udział w szkoleniu
  • Materiały szkoleniowe
  • Możliwość konsultacji w czasie i po szkoleniu
  • Przerwy kawowe
  • Obiady
  • Oficjalny certyfikat FSPCA PCQI ze szkolenia

 

INFORMACJE DODATKOWE

W przypadku korzystania z noclegu rezerwacja jest możliwa za naszym pośrednictwem.

 

INFORMACJE O PROWADZĄCYM SZKOLENIE

 

  • Mr. Carlo Merlo:

Carlo Merlo, dyplom uniwersytecki w dziedzinie technologii i nauk o żywności,. Trener wiodący (Certificate # cbf63ea8) i FSPCA Train-of-Trainer (ToT, Certificate #137da712) for Preventive Controls for Human Foods. Trener wiodący w zakresie Programu Weryfikacji Zagranicznych Dostawców(Certificate # cb58f147), PSA Train-of-Trainers w zakresie bezpieczeństwa produkcji. Prowadzi audyty i szkolenia w sektorze produkcji oraz importu żywności na rynek amerykański.

  • Mr. Battistella Giulio

Giulio Battistella, wykształcenie wyższe w dziedzinie rolnictwa, produkcja roślinna . Trener wiodący (Certificate # 849c2193), licencjonowany trener ATP BRC Food. Kierownik Techniczny wiodącej jednostki certyfikacyjnej w zakresie systemów bezpieczeństwa żywności (IFS, BRC, FSSC, ISO 22000).

 

Zgłoszenia

Najbliższe terminy szkoleń

BRAK ZAPLANOWANYCH SZKOLEŃ

Kolejne planowane szkolenia

Kraków

Projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów spożywczych

dowiedz się więcej
Kraków

Testy wrażliwości sensorycznej

dowiedz się więcej
Warszawa

Prewencyjne kontrole żywności w eksporcie do USA w oparciu o nowe wymogi ustawy FDA-FSMA

dowiedz się więcej
Kraków

Audyt wewnętrzny bezpieczeństwa żywności w zakresie wymagań standardów IFS i BRC oraz normy ISO22000. Warsztaty doskonalące

dowiedz się więcej