Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. x

Łańcuch chłodniczy w świeżej żywności - wyzwania XXI wieku. Szkolenie dla producentów żywności i sieci handlowych (J.S. Hamilton Poland)

 

Warsztaty, wykłady, pytania i odpowiedzi
Symbol: 40 JB
Organizatorem szkolenia jest J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

 

 

CEL SZKOLENIA

Prawidłowo zorganizowany i analizowany w czasie rzeczywistym łańcuch dostaw to obecnie jeden z najskuteczniejszych sposobów uzyskania przewagi konkurencyjnej, optymalizacji kosztowej i poprawy kluczowych wskaźników finansowych. Wypracowanie optymalnej strategii w zakresie logistyki niestety nie jest łatwym przedsięwzięciem. Wymaga dokładnej analizy obecnej sytuacji, wprowadzenia koniecznych zmian, a także bieżącego monitorowania efektów, co pozwala trafnie oceniać skuteczność podejmowanych działań, a także szybko reagować na zmieniające się warunki i trendy rynkowe. Celem szkolenia jest podniesienie kompetencji i uzyskanie wiedzy z zakresie optymalizacji łańcucha dostaw świeżej żywności, analizy ryzyka w łańcuchu chłodniczym oraz zapoznanie się z trendami w produkcji i nadzorze nad żywnością.

 

 

SKIEROWANE DO

Szkolenie skierowanie jest do pracowników działów jakości, sprzedaży i marketingu, logistyki i pełnomocników do spraw zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.

 

 

PROGRAM SZKOLENIA


1. Łańcuch chłodniczy – definicja, ogólne informacje o dystrybucji w świeżej żywności
2. Analiza ryzyka w łańcuchu chłodniczym (etapy przewozu i przechowywania żywności)
3. Nadzór nad łańcuchem chłodniczym i konsekwencje jego przerwania

  • dostawcy usług chłodniczych – zapewnienie zgodności z wymaganiami odbiorcy,
  • infrastruktura.

4. Warsztaty: przygotowanie projektu nadzoru łańcucha chłodniczego 
5. Marnotrawienie żywności – zapobieganie, rozwiązywanie problemu;
6. Zrównoważony rozwój w dobie kryzysu klimatycznego,
7. Trendy w produkcji i nadzorze żywności

 

 

MIEJSCE SZKOLENIA

Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions
Kraków, ul. Jeleniogórska 9

Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions posiada kompleksowo wyposażoną salę konferencyjną z pełnym zapleczem socjalnym jak również spełniającą wszelkie wymogi pracownię sensoryczną. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy zaproponować w pełni profesjonalne szkolenia z zakresu analizy sensorycznej oraz projektowania nowych produktów spożywczych.

 

 

TERMIN SZKOLENIA

05.11.2020 KRAKÓW

28.02.2020 Warszawa

 

 

CENA

590 zł netto + VAT 23 %

 

 

CENA ZAWIERA

  • uczestnictwo w szkoleniu,
  • materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej,
  • długopis,
  • notes,
  • serwis kawowy,
  • lunch,
  • zaświadczenie.

Faktura VAT za szkolenie przesyłana jest w wersji elektronicznej po szkoleniu. W przypadku braku zaznaczenia na formularzu zgłoszeniowym, zgody na fakturę w wersji elektronicznej, do wystawianej faktury doliczana będzie opłata administracyjna w wysokości 6 zł netto i faktura wysyłana będzie papierowo.

 

 

INFORMACJE DODATKOWE

W przypadku korzystania z noclegu rezerwacja jest możliwa za naszym pośrednictwem w hotelu Farmona Hotel Business & SPA ul. Jugowicka 10c lub Metropolo Kraków by Golden Tulip ul. Orzechowa 11, które znajdują się w bliskiej odległości od miejsca szkolenia. Dla uczestników warsztatów mamy wynegocjowane korzystne ceny za nocleg wraz ze śniadaniem.

 

 

INFORMACJE O PROWADZĄCYM SZKOLENIE

Lead audytor w Grupie Tesco. W trakcie pracy w tej sieci handlowej odpowiedzialna za zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności. Ponadto zajmowała się konsultacjami i wdrażaniem Standardu Produkcji Tesco u dostawców Marki Własnej oraz rozwojem produktów Marki Własnej w suchej i świeżej żywności, produktów chemicznych, produktów przemysłowych. Odpowiedzialna za zarządzanie laboratoriami zewnętrznymi i firmami audytorskimi, prowadzeniem szkoleń dla dostawców. Brała udział w projektach świeżej żywności m.in. piekarni, restauracji bistro, dań gotowych, produkcji sałatek owocowych i smoothies, łańcucha chłodniczego, harmonizacji oferty owoców i warzyw w CE, produktów organic, konsolidacji oferty Marki Własnej w CE.

Zgłoszenia

Najbliższe terminy szkoleń

BRAK ZAPLANOWANYCH SZKOLEŃ

Kolejne planowane szkolenia

Kraków

Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego

dowiedz się więcej
Kraków

Mikrobiologiczny monitoring środowiska produkcyjnego w zakładach produkcji żywności (J.S. Hamilton Poland)

dowiedz się więcej
Kraków

Wymagania sieci handlowych w zakresie produkcji żywności. Szkolenie dla producentów (J.S. Hamilton Poland)

dowiedz się więcej
Kraków

Audyt wewnętrzny bezpieczeństwa żywności w zakresie wymagań standardów IFS i BRC oraz normy ISO22000. Warsztaty doskonalące

dowiedz się więcej