Łańcuch chłodniczy w świeżej żywności - wyzwania XXI wieku. Szkolenie dla producentów żywności i sieci handlowych (J.S. Hamilton Poland)
Warsztaty, wykłady, pytania i odpowiedzi
Symbol: 40 JB
Organizatorem szkolenia jest J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
CEL SZKOLENIA
Prawidłowo zorganizowany i analizowany w czasie rzeczywistym łańcuch dostaw to obecnie jeden z najskuteczniejszych sposobów uzyskania przewagi konkurencyjnej, optymalizacji kosztowej i poprawy kluczowych wskaźników finansowych. Wypracowanie optymalnej strategii w zakresie logistyki niestety nie jest łatwym przedsięwzięciem. Wymaga dokładnej analizy obecnej sytuacji, wprowadzenia koniecznych zmian, a także bieżącego monitorowania efektów, co pozwala trafnie oceniać skuteczność podejmowanych działań, a także szybko reagować na zmieniające się warunki i trendy rynkowe. Celem szkolenia jest podniesienie kompetencji i uzyskanie wiedzy z zakresie optymalizacji łańcucha dostaw świeżej żywności, analizy ryzyka w łańcuchu chłodniczym oraz zapoznanie się z trendami w produkcji i nadzorze nad żywnością.
SKIEROWANE DO
Szkolenie skierowanie jest do pracowników działów jakości, sprzedaży i marketingu, logistyki i pełnomocników do spraw zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
PROGRAM SZKOLENIA
1. Łańcuch chłodniczy – definicja, ogólne informacje o dystrybucji w świeżej żywności
2. Analiza ryzyka w łańcuchu chłodniczym (etapy przewozu i przechowywania żywności)
3. Nadzór nad łańcuchem chłodniczym i konsekwencje jego przerwania
- dostawcy usług chłodniczych – zapewnienie zgodności z wymaganiami odbiorcy,
- infrastruktura.
4. Warsztaty: przygotowanie projektu nadzoru łańcucha chłodniczego
5. Marnotrawienie żywności – zapobieganie, rozwiązywanie problemu;
6. Zrównoważony rozwój w dobie kryzysu klimatycznego,
7. Trendy w produkcji i nadzorze żywności
MIEJSCE SZKOLENIA
Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions
Kraków, ul. Jeleniogórska 9
Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions posiada kompleksowo wyposażoną salę konferencyjną z pełnym zapleczem socjalnym jak również spełniającą wszelkie wymogi pracownię sensoryczną. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy zaproponować w pełni profesjonalne szkolenia z zakresu analizy sensorycznej oraz projektowania nowych produktów spożywczych.
TERMIN SZKOLENIA
05.11.2020 KRAKÓW
28.02.2020 Warszawa
CENA
590 zł netto + VAT 23 %
CENA ZAWIERA
- uczestnictwo w szkoleniu,
- materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej,
- długopis,
- notes,
- serwis kawowy,
- lunch,
- zaświadczenie.
Faktura VAT za szkolenie przesyłana jest w wersji elektronicznej po szkoleniu. W przypadku braku zaznaczenia na formularzu zgłoszeniowym, zgody na fakturę w wersji elektronicznej, do wystawianej faktury doliczana będzie opłata administracyjna w wysokości 6 zł netto i faktura wysyłana będzie papierowo.
INFORMACJE DODATKOWE
W przypadku korzystania z noclegu rezerwacja jest możliwa za naszym pośrednictwem w hotelu Farmona Hotel Business & SPA ul. Jugowicka 10c lub Metropolo Kraków by Golden Tulip ul. Orzechowa 11, które znajdują się w bliskiej odległości od miejsca szkolenia. Dla uczestników warsztatów mamy wynegocjowane korzystne ceny za nocleg wraz ze śniadaniem.
INFORMACJE O PROWADZĄCYM SZKOLENIE
Lead audytor w Grupie Tesco. W trakcie pracy w tej sieci handlowej odpowiedzialna za zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności. Ponadto zajmowała się konsultacjami i wdrażaniem Standardu Produkcji Tesco u dostawców Marki Własnej oraz rozwojem produktów Marki Własnej w suchej i świeżej żywności, produktów chemicznych, produktów przemysłowych. Odpowiedzialna za zarządzanie laboratoriami zewnętrznymi i firmami audytorskimi, prowadzeniem szkoleń dla dostawców. Brała udział w projektach świeżej żywności m.in. piekarni, restauracji bistro, dań gotowych, produkcji sałatek owocowych i smoothies, łańcucha chłodniczego, harmonizacji oferty owoców i warzyw w CE, produktów organic, konsolidacji oferty Marki Własnej w CE.
Zgłoszenia
Najbliższe terminy szkoleń
Kolejne planowane szkolenia
Kraków
Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego
dowiedz się więcejKraków
Mikrobiologiczny monitoring środowiska produkcyjnego w zakładach produkcji żywności (J.S. Hamilton Poland)
dowiedz się więcejKraków
Wymagania sieci handlowych w zakresie produkcji żywności. Szkolenie dla producentów (J.S. Hamilton Poland)
dowiedz się więcejKraków
Audyt wewnętrzny bezpieczeństwa żywności w zakresie wymagań standardów IFS i BRC oraz normy ISO22000. Warsztaty doskonalące
dowiedz się więcej