Pełnomocnik ds. Jakości. Nowe wymagania standardu BRC Food wersja 8
Od 1 lutego 2019 roku obowiązuje nowe ósme wydanie standardu BRC Food (Globalna Norma Dotycząca Bezpieczeństwa Żywności). Konieczne jest dostosowanie obowiązującego w przedsiębiorstwach systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności do aktualnych wymagań. To również dobry moment do przeprowadzenia analizy dokumentacji i wprowadzenia udoskonaleń w przedsiębiorstwie. Prace nad opracowaniem, wdrożeniem, a następnie doskonaleniem systemu zarządzania należy powierzyć zespołowi posiadającemu gruntowną wiedzę z zakresu wymagań standardów jakości oraz ekonomii i zarządzania.
CEL SZKOLENIA
Celem szkolenia jest prezentacja i szczegółowe omówienie wymagań nowej wersji standardu BRC. W czasie szkolenia zostaną przedstawione również możliwości doskonalenia systemu zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności pod kątem spełnienia wymagań standardu BRC oraz wymagań prawnych funkcjonujących w obszarze produkcji i wprowadzania do obrotu żywności.
SKIEROWANE DO
Szkolenie kierowane jest dla pełnomocników ds. zarządzania jakością, członków zespołu ds. bezpieczeństwa żywności, osób odpowiedzialnych za dozór produkcyjny, opracowanie, wdrożenie i doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności, audytorów wewnętrznych.
ZAKRES MERYTORYCZNY
- Przedstawienie koncepcji aktualnego wydania standardu BRC Food wersja 8.
- Powiązania nowych wymagań standardów z obowiązującymi przepisami prawnymi.
- Nowe wymagania dotyczące kultury bezpieczeństwa żywności.
- Szczegółowe omówienie nowych wymagań standardu BRC Food wraz z praktycznymi rozwiązaniami dotyczącymi wdrożenia ich w życie.
- Nowe wymagania obowiązujące w strefach wysokiego ryzyka.
- Wymagania standardów w zakresie systemów bezpieczeństwa i ochrony żywności.
- Nowe aspekty dotyczące monitorowania środowiska naturalnego.
- Zwiększenie przejrzystości wymagań dla zakładów produkujących karmę dla zwierząt.
- Wymagania GFSI - globalne zastosowanie i zachowanie zgodności.
MIEJSCE SZKOLENIA
Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions
Kraków, ul. Jeleniogórska 9
Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions posiada kompleksowo wyposażoną salę konferencyjną z pełnym zapleczem socjalnym jak również spełniającą wszelkie wymogi pracownię sensoryczną. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy zaproponować w pełni profesjonalne szkolenia z zakresu analizy sensorycznej oraz projektowania nowych produktów spożywczych.
TERMIN SZKOLENIA
CENA
450 zł netto (+23% VAT) za pierwszego uczestnika
400 zł (+23% VAT) za kolejnych uczestników z jednego przedsiębiorstwa
CENA ZAWIERA
- Jeden dzień szkolenia (8 godzin lekcyjnych)
- Materiały szkoleniowe
- Możliwość konsultacji w czasie i po szkoleniu
- Przerwy kawowe
- Obiad
- Certyfikat ze szkolenia w języku polskim
INFORMACJE DODATKOWE
W przypadku korzystania z noclegu rezerwacja jest możliwa za naszym pośrednictwem w hotelu Farmona Hotel Business & SPA ul. Jugowicka 10c, oddalonego o ok. 600 m od miejsca szkolenia. Ceny dla uczestników
szkoleń wynoszą:
• pokój 1-osobowy ze śniadaniem w cenie 170,-zł netto
• pokój 2-osobowy ze śniadaniami w cenie 240,-zł netto
INFORMACJE O PROWADZĄCYM SZKOLENIE
dr inż. Zbigniew Oczadły
- Doktor nauk rolniczych w zakresie technologii żywienia i żywności – chemii i analizy żywności (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Wydział Technologii Żywności, Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności).
- Wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu analiz sensorycznych, badań konsumenckich, projektowaniu pracowni sensorycznych.
- Wykładowca z zakresu prawa żywnościowego oraz wymagań standardów BRC i IFS w ramach studiów podyplomowych na wydziale Technologii Żywności UR w Krakowie.
- Audytor wiodący w zakresie standardów BRC Global Standard Food, IFS International Food Standard oraz GLOBALG.A.P.; audytor systemów ISO 9001, ISO 22000 oraz HACCP.
- Konsultant w przedsiębiorstwach wdrażających systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności (ISO 9001, HACCP, ISO 22000, BRC, IFS, GLOBALG.A.P.).
- Wykształcenie pedagogiczne, wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń między innymi z zakresu prawa żywnościowego, wymagań standardów sieciowych, audytorów wewnętrznych.
Zgłoszenia
Najbliższe terminy szkoleń
Kolejne planowane szkolenia
Kraków
Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego
dowiedz się więcejKraków
Mikrobiologiczny monitoring środowiska produkcyjnego w zakładach produkcji żywności (J.S. Hamilton Poland)
dowiedz się więcejKraków
Wymagania sieci handlowych w zakresie produkcji żywności. Szkolenie dla producentów (J.S. Hamilton Poland)
dowiedz się więcejKraków
Audyt wewnętrzny bezpieczeństwa żywności w zakresie wymagań standardów IFS i BRC oraz normy ISO22000. Warsztaty doskonalące
dowiedz się więcej