Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. x

Pełnomocnik ds. Jakości. Nowe wymagania standardu BRC Food wersja 8

Od 1 lutego 2019 roku obowiązuje nowe ósme wydanie standardu BRC Food (Globalna Norma Dotycząca Bezpieczeństwa Żywności). Konieczne jest dostosowanie obowiązującego w przedsiębiorstwach systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności do aktualnych wymagań. To również dobry moment do przeprowadzenia analizy dokumentacji i wprowadzenia udoskonaleń w przedsiębiorstwie. Prace nad opracowaniem, wdrożeniem, a następnie doskonaleniem systemu zarządzania należy powierzyć zespołowi posiadającemu gruntowną wiedzę z zakresu wymagań standardów jakości oraz ekonomii i zarządzania.



CEL SZKOLENIA

Celem szkolenia jest prezentacja i szczegółowe omówienie wymagań nowej wersji standardu BRC. W czasie szkolenia zostaną przedstawione również możliwości doskonalenia systemu zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności pod kątem spełnienia wymagań standardu BRC oraz wymagań prawnych funkcjonujących w obszarze produkcji i wprowadzania do obrotu żywności.



SKIEROWANE DO

Szkolenie kierowane jest dla pełnomocników ds. zarządzania jakością, członków zespołu ds. bezpieczeństwa żywności, osób odpowiedzialnych za dozór produkcyjny, opracowanie, wdrożenie i doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności, audytorów wewnętrznych.



ZAKRES MERYTORYCZNY

  • Przedstawienie koncepcji aktualnego wydania standardu BRC Food wersja 8.
  • Powiązania nowych wymagań standardów z obowiązującymi przepisami prawnymi.
  • Nowe wymagania dotyczące kultury bezpieczeństwa żywności.
  • Szczegółowe omówienie nowych wymagań standardu BRC Food wraz z praktycznymi rozwiązaniami dotyczącymi wdrożenia ich w życie.
  • Nowe wymagania obowiązujące w strefach wysokiego ryzyka.
  • Wymagania standardów w zakresie systemów bezpieczeństwa i ochrony żywności.
  • Nowe aspekty dotyczące monitorowania środowiska naturalnego.
  • Zwiększenie przejrzystości wymagań dla zakładów produkujących karmę dla zwierząt.
  • Wymagania GFSI - globalne zastosowanie i zachowanie zgodności.


MIEJSCE SZKOLENIA

Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions
Kraków, ul. Jeleniogórska 9

Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions posiada kompleksowo wyposażoną salę konferencyjną z pełnym zapleczem socjalnym jak również spełniającą wszelkie wymogi pracownię sensoryczną. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy zaproponować w pełni profesjonalne szkolenia z zakresu analizy sensorycznej oraz projektowania nowych produktów spożywczych.


TERMIN SZKOLENIA

 


CENA

450 zł netto (+23% VAT) za pierwszego uczestnika
400 zł (+23% VAT) za kolejnych uczestników z jednego przedsiębiorstwa


CENA ZAWIERA

  • Jeden dzień szkolenia (8 godzin lekcyjnych)
  • Materiały szkoleniowe
  • Możliwość konsultacji w czasie i po szkoleniu
  • Przerwy kawowe
  • Obiad
  • Certyfikat ze szkolenia w języku polskim

INFORMACJE DODATKOWE

W przypadku korzystania z noclegu rezerwacja jest możliwa za naszym pośrednictwem w hotelu Farmona Hotel Business & SPA ul. Jugowicka 10c, oddalonego o ok. 600 m od miejsca szkolenia. Ceny dla uczestników
szkoleń wynoszą:
• pokój 1-osobowy ze śniadaniem w cenie 170,-zł netto
• pokój 2-osobowy ze śniadaniami w cenie 240,-zł netto


INFORMACJE O PROWADZĄCYM SZKOLENIE

dr inż. Zbigniew Oczadły

  • Doktor nauk rolniczych w zakresie technologii żywienia i żywności – chemii i analizy żywności (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Wydział Technologii Żywności, Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności).
  • Wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu analiz sensorycznych, badań konsumenckich, projektowaniu pracowni sensorycznych.
  • Wykładowca z zakresu prawa żywnościowego oraz wymagań standardów BRC i IFS w ramach studiów podyplomowych na wydziale Technologii Żywności UR w Krakowie.
  • Audytor wiodący w zakresie standardów BRC Global Standard Food, IFS International Food Standard oraz GLOBALG.A.P.; audytor systemów ISO 9001, ISO 22000 oraz HACCP.
  • Konsultant w przedsiębiorstwach wdrażających systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności (ISO 9001, HACCP, ISO 22000, BRC, IFS, GLOBALG.A.P.).
  • Wykształcenie pedagogiczne, wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń między innymi z zakresu prawa żywnościowego, wymagań standardów sieciowych, audytorów wewnętrznych.

 

 

Zgłoszenia

Najbliższe terminy szkoleń

BRAK ZAPLANOWANYCH SZKOLEŃ

Kolejne planowane szkolenia

Kraków

Testy wrażliwości sensorycznej

dowiedz się więcej
Kraków

Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego

dowiedz się więcej
Kraków

Praktyczne zastosowanie metod analizy sensorycznej w bieżącej ocenie i doskonaleniu produktów spożywczych

dowiedz się więcej
Kraków

Pełnomocnik ds. Jakości. Nowe wymagania standardu BRC Food wersja 8

dowiedz się więcej